miércoles, 27 de junio de 2012

Finca Cardonera 2011. Terrer d'en Tassis


Ocupem aquest post per parlar del vi blanc Finca Cardonera 2011 de Terrer d'en Tassis, que és el celler on en Ruben Parera elabora a Espolla(Empordà) els seus vins amb el mateix nom.

Parera es planta a l'Empordà al 2007 de la mà de Jordi Pascó i Mercè Albesa, participants de Cep i Vuit, dels primers clubs de vins de Catalunya (1982, quan això era sinonim d'alcohòlic), associant-se per elaborar i per tal de tirar endavant un petit projecte en el municipi d'Espolla. Amb les vinyes ja formades i el petit celler dins les entranyes de la masia de la família del 1760, comencen a elaborar l'anyada 2008, buscant una sola fita en els seus vins, l'expressió del territori de l'Alt Empordà, per això el nom del celler “Terrer d'en Tassis”. La primera anyada surt al 2008.

Quant tastes els vins d'en Ruben, saps perfectament que són vins fets per ell, personals, salvatges, avellutats, com herois amb certes debilitats tal cual James Bond, no són perfectes ni falta que els hi fa, agraden a homes i a dones, són pedants doncs aspiren a molt i a la vegada són divertits, conserven certa inocencia, tot i que no són vins fàcils. I si busqueu mai una definició del que és un vi d'autor doncs probeu els seus (vins particulars, tots els processos controlats pel mateix enòleg , produccions reduides, llibertat, creativitat i enginy).

Haig de dir que personal i humilment penso que en Ruben broda els blancs, el CLARNOVELL (amb millors anyades que l'actual), el magnífic SASSÓ PARERA i especialment la Joia de la Corona de TERRER D'EN TASSIS FINCA CARDONERA blanc de

Noirs. Us explico aquesta maravella, prové d'una finca propia anomenada Finca Cardonera, vinya plantada en vas de més de 60 anys de Lledoner Roig (si heu llegit bé, raïm negre) en terreny amb alt porcentatge d'esquist o licorella. Verema manual en caixes de 8 kg aixafada en peu descalç suaument a fi de que no ens agafi color de la pell. Fermentació natural amb llevats autoctons en barrica de 300 l de roure francés i acàcia catalana. Posterior batonnage i criança en les mateixes barriques durant 6-7 mesos. Després de tot això va i surt un vi amb un preu car però un valor molt alt (a França o EEUU ens en farien pagar 4 vegades més). Si teniu l'oportunitat de veure'l, cosa gens fàcil doncs només n'hi han al mercat 450 ampolles, estareu passejant pel Empordà, tastant la seva mel, passejant per prats de ginesta, corrent avall per muntanyes de romaní, timó i farigola, tastant fruita dessecada com figues, orellanes, i alhora podriem estar olorant fum, fum de truita de riu, fum de salmó, plats que mariden a la maravella amb aquest vi..

Salut!!!!!!!!!!!

No hay comentarios: